Om mig

Lektör, författare och illustratör

Jag heter Anna-Carin Svanå, är författare, illustratör, lektör, gymnasielärare, trebarnsmor och Varbergsbo. Allt på en gång!

 

Jag blir diplomerad lektör i december efter att ha gått Ann Ljungbergs yrkesutbildning för lektörer och blir då knuten till Litterära konsulter. Jag är litteraturvetare i botten och har jobbat i många år som gymnasielärare i engelska och svenska på International Baccalaureate. Därmed har jag lång erfarenhet av att lära ut litteraturanalys och att vägleda unga skribenter med konstruktiv feedback.

 

Mitt eget skrivande har hittills resulterat i tre utgivna barnböcker och jag också varit delaktig i två samarbetsprojekt. Dessutom har jag skrivit noveller och kåserier i olika tidningar. I datorn ligger flera olika påbörjade manus. Just nu arbetar jag med en urban fantasy för unga vuxna.

 

I hela mitt liv, sedan jag lärde mig hålla i en penna, har jag ritat och skrivit. I 20-årsåldern gick jag en konstnärlig utbildning och tänkte bli bildlärare. Av olika anledningar blev det lärare i svenska och engelska istället. Ändå har bildskapandet funnits som en naturlig del i livet och det har varit fantatiskt roligt att illustrera mina och andras texter i mina barnboksprojekt.

 

 

 
 
 

Anna-Carin Svanå

 

Lektör, författare & illustratör

www.annacarinsvana.se

 

Brage Böcker

 

Brages gränd 31

432 31 Vaberg

 

0707-311321

 

Kontakta mig