FÖR STORT FÖR ATT PRATA OM

FAMILJEN KNAS

MORRIS OCH DIPSÅS I RYMDEN

DE MAGISKA TJUGONIO

GILLAR

LÄSARRÖSTER

Brage Böcker

Brage Böcker är ett litet bokförlag som hittills har gett ut e-noveller för vuxna och bilderboken Morris och Dipsås i rymden.

Namnet Brage är inspirerat av skaldekonstens och vältalighetens gud i den nordiska mytologin. Förlaget har dessutom adressen Brages gränd.

 

Nya noveller för vuxna!

Vad har hänt Knäppgöken i lägenheten bredvid? Kommer Arman våga berätta vad han egentligen känner innan det är för sent? Och hur kan man någonsin skydda sina barn?

Det här är noveller för vuxna i olika genrer som kretsar kring familjerelationer, vänskap och att våga stå för sina innersta önskningar. Det är vardagsnära historier med både svärta, medmänsklig värme och en underton av humor.

Följande noveller finns som e-singlar på Adlibris, Bokus, iBooks, Nextory m.fl.

  • En liten tromb skulle sitta fint
  • Egentid
  • Knips
  • För stort för att prata om
  • Knäppgöken och hans syster

Ytterligare en helt nyskriven novell, Ett främmande barn, är med i den tryckta samlingsutgåva som kommer att släppas på bokmässan i Göteborg 30/9. Den finns också att köpa på Adlibris och Bokus.

Familjen Knas

Böckerna om Familjen Knas passar för barn i åldrarna 6-9 år. De är roliga kapitelböcker om en rörig familj och deras katt.

Familjen Knas räddar Drutten

”En välskriven och charmig berättelse som ger upphov till många skratt. Hos barnen har stökiga familjen Knas gjort succé och vi läser nu boken för andra gången.”

Provläs här!

Familjen Knas går till sjöss

Kan man ha med en katt på en liten segelbåt? Nej, säger föräldrarna. Jo, om man gör det i smyg, säger barnen.

”Man blir glad av den.” (Isak, 10 år)

”Super!!! Båda killarna älskade dessa äventyr” (mamma till två pojkar)

Provläs här!

Idus förlag 2013, 2014

Trailer till Familjen Knas räddar Drutten gjord av Leo Svanå, 13 år

MORRIS OCH DIPSÅS I RYMDEN

Kaninen Dipsås bygger ett rymdskepp. Morris tycker inte att det är någon bra idé att resa till rymden, men hänger med sin kompis ändå. Tänk om de krasch-landar? Tänk om de träffar rymdvarelser? Och hur ska de komma hem igen?

 

Morris och Dipsås i rymden är en härlig feel good för de yngre. Bilderboken bygger på de berättelser som Anna-Carins dotter gjorde i 8-årsåldern. Den handlar om hur man kan vara kompisar trots att man är väldigt olika och hur det kan kännas att resa långt, långt bort

 

(Brage Böcker 2016)

DE MAGISKA TJUGONIO

De magiska tjugonio, en bokstavsvärld är nyskapande, unikt, ett härligt och udda projekt, gjort av 29 författare och 29 illustratörer.

I boken möts olika stilar. Den röda tråden är alfabetets bokstäver och signalerar att allt inte behöver vara likformigt. Resultatet i boken är brokigt, vilket utgör dess charm och mångsidigt. Det finns mycket att upptäcka i på varje sida i boken och oavsett vilken stil som lockar finns det något för alla.

Boken passar alla barn som är nyfikna på alfabetet och/eller ska lära sig läsa.

Redaktör och initiativtagare är Kris Kite Stenmark. Anna-Carin Svanå är illustratör till bokstaven H.

(Idus förlag 2017 )

Här är några av oss som skapat boken tillsammans.

GILLAR

Vad gillar du? Hundar, hockey eller blåbärspaj? Har du känt det där härliga pirret i kroppen när du är nära den du tycker om? Eller längtat så mycket att det nästan gör ont …

I den här boken kan du läsa 20 korta berättelser skrivna av olika författare. Alla handlar om hur det är att gilla någon eller något, så där extra mycket.

Här får du träffa Jerry som är kär och Vida som inte vill rita sin familj. Du får veta varför Julia är ledsen på sin födelsedag, varför Jimmy inte vill kramas och vad som händer när Wilmas hemlighet avslöjas.

Och hur lycklig man kan bli av att få snö innanför tröjan.

Novellen ”Moa , Leylo och mobilen” är skriven av Anna-Carin Svanå. Illustrationer av Johanna Sandberg.

Passar för barn i 6 – 9-årsåldern.

Stäng meny