Skrivhjälp och lektörstjänster

SOM EN PERSONLIG TRÄNARE FÖR DITT MANUS

 

 

Har du skrivit klart ditt manus och tänker skicka till förlag? Vill du ha hjälp att förbättra texten ännu lite till och ge den en större chans att nå utgivning? Tänker du ge ut själv och behöver professionell redaktörshjälp? Eller har du kanske fastnat i ditt skrivande och behöver vägledning för att komma vidare?

 

När man har jobbat länge med sitt manus kan man bli blind för både brister och förtjänster i texten. En lektör kan se precis vad din text behöver för att komma till sin rätt. En lektör kan lyfta fram starka sidor och ge tips på förbättringsområden. Som lektör ger jag också hjälp med hur du kan jobba vidare med hjälp av en tydlig handlingsplan.

 

Jag erbjuder olika sorters skrivhjälp, beroende på var du befinner dig i skrivprocessen. Som lektör fungerar jag som en personlig tränare för din text. Jag kan inte lova att ditt manus kommer att bli antaget av förlag efter en lektörsläsning, men jag kan garantera att du kommer att utvecklas som författare!

 

 

 

 

 

 

Lektörsläsning

 

Här tittar jag bland annat på struktur och spänningskurva, konflikter, personbeskrivningar, gestaltning, logik och berättarröst. Du får ett utlåtande på

ca10 sidor, en handlingsplan, samt löpande kommentarer i manuset. Räkna med att det tar 4 veckor att få utlåtandet även om det kan gå fortare. Vid kö meddelar jag dig en tidsplan.

 

Pris: 2500 kr i startavgift + 10 öre/ord, inkl. moms.

Lektörsläsning "light"

 

För dig som vill se om din story håller. Jag tittar på samma saker som nämns ovan, men på ett lite mer översiktligt sätt. Du får ett utlåtande på 4-5 sidor och en handlingsplan. Inga kommentarer i själva manuset.

 

Pris: 2500 kr i startavgift + 5 öre/ord, inklusive moms.

"Tack för du gjort ett så gediget och noggrant lektörsutlåtande! Du ger mig tydliga indikationer på vad jag bör se över och vad som är mina styrkor."

 

Linda Schönbeck

lärare

"Tack för ditt fantastiska lektörsutlåtande! En härlig och upplyftande balans mellan pepp och lärande"

 

Ulrika Amovar

författare

Förstakapitelanalys

Första kapitlet i ett romanmanus är ofta avgörande för att ett förlag – eller vilken läsare som helst – ska vilja läsa vidare. I de första meningarna, första stycket och vidare i hela kapitlet behöver det finnas något som drar läsaren in i historien. I en förstakapitelanalys tittar jag på olika faktorer som tillsammans skapar den där ”kroken” som fångar läsaren. Du får ett utlåtande på ca 2 sidor, samt kommentarer i manuset.

 

Pris: 1500 kr inkl. moms.

"Klockrent jobb! Jag känner att du verkligen höjer manuset med dina kommentarer."

 

Marion Nyström

Redaktörstjänster

 

Ska du ge ut din bok själv? När manuset närmar sig utgivning behövs en detaljerad översyn av språk, scener, karaktärer, stil m.m.

 

 

Språkhjälp

 

En detaljerad genomgång av språket så att stil och innehåll hänger ihop och språket är korrekt och läsvänligt.

 

 

Synopsiskoll

 

Jag tittar på ditt synopsis och tittar på den dramaturgiska kurvan. Håller delarna ihop? Var finns det luckor?

 

 

Korrekturläsning

 

En sista genomgång av skavanker i texten innan den ska gå till tryck.

Manusutveckling

 

Vi går tillsammans igenom handlingsplanen för ditt manus och bollar idéer. Vi kommer överens om hur ofta du skickar in textavsnitt och får feedback.

 

Den här tjänsten skräddarsys helt efter ditt behov. Kontakta mig för offert.

För bokning och offert på tjänster, kontakta mig på e-mail: annacarinsvana@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

Jag åtar mig de flesta genrer, även barn- och ungdomsböcker, sci-fi och facklitteratur. Jag gillar att bli överraskad och få tänka nytt! Manuset kan vara skrivet på svenska eller engelska. Dock gör jag inte språkgranskning på engelska.

 

Jag är diplomerad lektör efter att ha gått Ann Ljungbergs yrkesutbildning och knuten till Litterära konsulter. Jag är litteraturvetare i botten och har jobbat i många år som gymnasielärare i engelska och svenska på International Baccalaureate. Därmed har jag lång erfarenhet av att lära ut litteraturanalys och att vägleda unga skribenter med konstruktiv feedback.

Anna-Carin Svanå

 

Lektör, författare & illustratör

www.annacarinsvana.se

 

Brage Böcker

 

Brages gränd 31

432 31 Vaberg

 

0707-311321

 

Tveka inte att kontakta mig!