Lektör, skrivkursledare och författare

Jag heter Anna-Carin Svanå, är lektör, skrivkursledare och författare. 

I botten är jag litteraturvetare och har jobbat i många år som gymnasielärare i engelska och svenska på International Baccalaureate. Numera arbetar jag deltid på Folkuniversitetet och frilansar som lektör/redaktör vid sidan av mitt eget skrivande. Sedan 2017 är jag diplomerad lektör genom Litterära konsulter.

Min första roman, Det blå palatset, kom ut våren 2023 och har fått ett fantastiskt mottagande. Tidigare har jag också gett ut en novellsamling för vuxna, tre barnböcker och medverkan i tre antologier. Dessutom har jag illustrerat  en barnbok med text av Annelie Karlsson. 

I hela mitt liv, sedan jag lärde mig hålla i en penna, har jag ritat och skrivit. Jag älskar berättandet, skrivhantverket och historier som drabbar, underhåller, lär mig nytt om världen och vidgar mina synfält!

Kontakt

Kontakta mig gärna om du har frågor kring mina tjänster eller böcker.  Maila mig på hej@annacarinsvana.se så hör jag av mig så snabbt jag kan. För framträdande på bibliotek och liknande går det fint att boka via Författarcentrum.

Anna-Carin är guld värd! Som lektör ger hon dig bästa tipsen, konstruktiv feedback, pedagogisk osv. Ditt manus får ett LYFT ... som heter duga!

Victoria Gradin

Anna-Carin, du är väldigt bra på det du gör, att hålla i en kurs t.ex. Du har ett lugn, är väldigt saklig, kommer med många bra förslag och idéer, och nya synvinklar i skrivandets konst. Jag har läst och lyssnat mycket, både handböcker och andra råd och tips från skrivande personer. Man kan tro att man har hört allt till slut, att råden blir upprepade. Men din skrivkurs har tillfört flera aha-upplevelser och idéer till mitt skrivande.

Helena Eriksson, deltagare i kursen Att skriva för barn
Stäng meny