Himlen inom

En regnig dag på sommarlovet. Jag och alla barnen sitter runt köksbordet och ritar. Tänk, jag glömmer ibland hur trevligt det är! Jag håller på med det skrivna ordet så mycket att jag tappar bort andra kreativa uttryckssätt. Så bra att jag ibland får en liten knuff att ta fram penslarna igen!

Jag är med i ett projekt där 29 illustratörer och 29 författare leker med alfabetet. Det kommer bli en helt fantastisk och lite annorlunda abc-bok! Min del i det hela är att illustrera bokstaven H. Releasen är planerad till bokmässan i Göteborg i september.

Allt stoppades upp för några veckor sedan när det otänkbara plötsligt hände. En av drivkraftena bakom projektet, Torsten Larsson, avled mycket tragiskt i en hjärtinfarkt. Projektplanen fick hastigt ändras och Idus förlag kommer nu att ge ut boken som kommer att tillägnas Torsten. Snart ska den skickas till tryck och jag har fått brått att justera en detalj i min illustration: Jag måste ju ha med lilla h också. Så jag målar ett h med himlen inom och är glad att jag lever!

Här kan du tjuvkika på boken ”De magiska tjugonio – en bokstavsvärld”!

Kommentera

Stäng meny