#12 Om att hitta flow innanför eller utanför komfortzonen – intervju med Eva Bergengren

Är det verkligen sant att det bara är utanför komfortzonen som den kreativa magin händer?  I avsnitt 12 samtalar jag med Eva Bergengren, skribent och lektör, om vad bekvämlighetszonen egentligen kan vara och vad som kan få oss skrivande människor att hitta flow. Vi pratar om skillnaden mellan en introvert och extrovert personlighet, och hur man kan hitta det mest kreativa utrymmet mitt emellan leda och skräck. 

Eva Bergengrens hemsida. 

Boktips: Introvert : den tysta revolutionen av Linus Jonkman

Se även www.ne.se om den ungerskfödde psykologen Mihály Csíkszentmihályi (född 1934). I sin studie Flow: The Psychology of Optimal Experience (1990) definierar han flow som ”ett tillstånd där människor är så involverade i en aktivitet att ingenting annat verkar spela någon roll; erfarenheten är så njutbar att människor fortsätter att utföra aktiviteten utan att bry sig om till vilket pris eller vilka krav den ställer”.

Lyssna på avsnitt 12 på Anchor eller Spotify HÄR.

Kommentera

Stäng meny