DET BLÅ PALATSET

En livsbejakande roman om livslögner, sorg och försoning. 

  Nominerad till Årets Feelgood! 

  Utvald till TT:s sommarföljetong i dagstidningar

Sabinas tvillingbror Ben är hennes klippa, deras bitska men kärleksfulla gnabbande är hennes ledmotiv i livet. Så är det fortfarande trots att Ben just har dött i en oförklarlig bilolycka. Nu får deras samtal äga rum i Sabinas huvud och där är det kaos.

Hon är gymnasielärare men gillar inte elever, hennes sambo Axel verkar inte gilla henne och samtidigt måste hon reda ut vem som bär skulden för Bens död. Hon flyr till Bens blå hus för att läka sina sår men livet kompliceras än mer av att huset invaderas av andra vilsna varelser, som Bens expojkvän Simon och katten Sundsvall. Dessutom stryker en tonåring, tunn som ett hallonsnöre, runt huset. Vad vill hon?

”Det blå palatset” av Anna-Carin Svanå är en fängslande samtidsroman om att hantera sorg och förlust, men även längtan efter lycka i mörka stunder. En gripande och oförutsägbar historia med mycket värme. Helhetsbetyg: 5
BTJ-häftet nr 9, 2023

 

NU SOM POCKET!

Recensioner från Storytel:

FÖR STORT FÖR ATT PRATA OM

FAMILJEN KNAS

MORRIS OCH DIPSÅS I RYMDEN

DE MAGISKA TJUGONIO

Gratis smakprov: Novellen ”Egentid” som e-singel. Klicka här för att ladda ner den till din dator/mobil/surfplatta. 

LÄSARRÖSTER

För stort för att prata om och andra noveller

”Jag ÄLSKADE denna boken!”

Så skrev en läsare till mig efter att ha läst ut hela novellsamlingen. 

Marias bokhylla ger novellen Egentid omdömet 4/5 och kommenterar så här: ”Jag gillar den här novellen. Mycket för igenkännandet, som jag tror att de flesta föräldrar (speciellt den som har mest ansvar över barn och/eller hushåll känner. Men jag tycker också om språket, och att det inte känns skammande på något sätt utan egentligen ett konstaterande att det är så här det är. Det är lagom stort persongalleri med en familj för en kort novell och inga problem att skilja på någon, också skönt. I och med väldigt få detaljbeskrivningar av personer kan många också känna igen sig och det blir en styrka för en novell på ett sådant här ämne.”

Marina tror att hon behöver en tromb för att hantera sin påfrestande mamma. Hon är 47 år och tänker att det är för sent att följa sina drömmar. Karolin längtar efter närhet bortom skuldkänslor och krav, och Arman kämpar med känslor som inte borde få finnas. En gammal kvinna hamnar mitt i kravaller på Göteborgs gator och ett främmande barn får allt att förändras.

Det här är noveller för vuxna i olika genrer som kretsar kring familjerelationer, vänskap och att våga stå för sina innersta önskningar. Det är vardagsnära historier med både svärta, medmänsklig värme och en underton av humor.

Följande noveller finns som e-singlar på Adlibris, Bokus, iBooks, Nextory m.fl. 

  • En liten tromb skulle sitta fint
  • Egentid
  • Knips
  • För stort för att prata om
  • Knäppgöken och hans syster
Dessutom finns hela samlingen med sju noveller som både häftad bok och e-bok.

Brage Böcker

Brage Böcker är ett litet bokförlag som hittills har gett ut bilderboken Morris och Dipsås i rymden, samt noveller för vuxna, som e-böcker och tryckt samlingsvolym. 

Namnet Brage är inspirerat av skaldekonstens och vältalighetens gud i den nordiska mytologin. 

Flickan och kriget

En ny barnbok som knyter samman andra världskriget med dagens flyktingsituation.

Annelie Karlsson har skrivit sin farmors berättelse och Anna-Carin Svanå har illustrerat scenerna. Boken riktar sig till barn i åldrarna 9 – 12 år och ges ut på Wistories förlag den 1 september 2019, exakt 80 år sedan andra världskriget bröt ut. 

Det är en stark och hoppfull berättelse som berättar för en ung generation det som vi aldrig får glömma. Boken passar utmärkt att använda i skolan som utgångspunkt för diskussioner om värdegrundsfrågor. 

Bilden till vänster är från Hallands Nyhter 2019-08-3

Familjen Knas

Böckerna om Familjen Knas passar för barn i åldrarna 6-9 år. De är roliga kapitelböcker om en rörig familj och deras katt.

Familjen Knas räddar Drutten

”En välskriven och charmig berättelse som ger upphov till många skratt. Hos barnen har stökiga familjen Knas gjort succé och vi läser nu boken för andra gången.”

Familjen Knas går till sjöss

Kan man ha med en katt på en liten segelbåt? Nej, säger föräldrarna. Jo, om man gör det i smyg, säger barnen.

”Man blir glad av den.” (Isak, 10 år)

”Super!!! Båda killarna älskade dessa äventyr” (mamma till två pojkar)

Idus förlag 2013, 2014

Trailer till Familjen Knas räddar Drutten gjord av Leo Svanå, 13 år

MORRIS OCH DIPSÅS I RYMDEN

Kaninen Dipsås bygger ett rymdskepp. Morris tycker inte att det är någon bra idé att resa till rymden, men hänger med sin kompis ändå. Tänk om de krasch-landar? Tänk om de träffar rymdvarelser? Och hur ska de komma hem igen?

Morris och Dipsås i rymden är en härlig feelgood för de yngre. Bilderboken bygger på de berättelser som Anna-Carins dotter gjorde i 8-årsåldern. Den handlar om hur man kan vara kompisar trots att man är väldigt olika och hur det kan kännas att resa långt, långt bort

(Brage Böcker 2016)

DE MAGISKA TJUGONIO

De magiska tjugonio, en bokstavsvärld är nyskapande, unikt, ett härligt och udda projekt, gjort av 29 författare och 29 illustratörer.

I boken möts olika stilar. Den röda tråden är alfabetets bokstäver och signalerar att allt inte behöver vara likformigt. Resultatet i boken är brokigt, vilket utgör dess charm och mångsidigt. Det finns mycket att upptäcka i på varje sida i boken och oavsett vilken stil som lockar finns det något för alla.

Boken passar alla barn som är nyfikna på alfabetet och/eller ska lära sig läsa.

Redaktör och initiativtagare är Kris Kite Stenmark. Anna-Carin Svanå är illustratör till bokstaven H.

(Idus förlag 2017 )

Här är några av oss som skapat boken tillsammans.

GILLAR

Vad gillar du? Hundar, hockey eller blåbärspaj? Har du känt det där härliga pirret i kroppen när du är nära den du tycker om? Eller längtat så mycket att det nästan gör ont …

I den här boken kan du läsa 20 korta berättelser skrivna av olika författare. Alla handlar om hur det är att gilla någon eller något, så där extra mycket.

Här får du träffa Jerry som är kär och Vida som inte vill rita sin familj. Du får veta varför Julia är ledsen på sin födelsedag, varför Jimmy inte vill kramas och vad som händer när Wilmas hemlighet avslöjas.

Och hur lycklig man kan bli av att få snö innanför tröjan.

Novellen ”Moa , Leylo och mobilen” är skriven av Anna-Carin Svanå. Illustrationer av Johanna Sandberg.

Passar för barn i 6 – 9-årsåldern.

Stäng meny