Lektör, författare och illustratör

Jag heter Anna-Carin Svanå, är författare, illustratör, lektör, gymnasielärare, trebarnsmor och Varbergsbo. Allt på en gång!

Jag är diplomerad lektör genom  Litterära konsulter. Jag är litteraturvetare i botten och har jobbat i många år som gymnasielärare i engelska och svenska på International Baccalaureate. Därmed har jag lång erfarenhet av att lära ut litteraturanalys och att vägleda unga skribenter med konstruktiv feedback.

Mitt eget skrivande har hittills resulterat i en novellsamling för vuxna, tre utgivna barnböcker och jag också varit delaktig i två samarbetsprojekt.  I datorn ligger flera olika påbörjade romanmanus. Just nu arbetar jag med illustrationer för en barnbok med text av Annelie Karlsson.

I hela mitt liv, sedan jag lärde mig hålla i en penna, har jag ritat och skrivit. I 20-årsåldern gick jag en konstnärlig utbildning och tänkte bli bildlärare. Av olika anledningar blev det lärare i svenska och engelska istället. Ändå har bildskapandet funnits som en naturlig del i livet och det har varit fantastiskt roligt att illustrera mina och andras texter i mina barnboksprojekt.

Boka mig

Kontakta mig gärna om du har frågor kring mina tjänster eller böcker. För illustratörsuppdrag går jag efter Svenska Tecknares rekommenderade prislista. Maila eller fyll i kontaktformuläret så hör jag av mig så snabbt jag kan.

Författarbesök

Jag gör gärna besök i skolor och på bibliotek och berättar om mina böcker. Upplägget anpassar jag efter önskemål och ålder på barnen. Vid ett kortare besök brukar jag berätta om min skrivprocess med startpunkt i mina första alster från lågstadiet, skrivna i häften, fram till hur jag jobbar med mina publicerade barnböcker. Jag läser ur böckerna och pratar med barnen kring handlingen och personerna. Vid ett lite längre besök skriver och ritar vi en historia tillsammans utifrån barnens idéer. Syftet är alltid att inspirera till läsning och berättande.

Skapande skola

Skolor och kommuner har möjlighet att söka bidrag för kulturaktiviteter. Mer information finns hos Kulturrådet.

 

Boka mig genom Författarcentrum eller maila mig direkt. Jag följer Författarcentrums rekommenderade arvodeslista.

I media

Artiklarna är från

 • Kungsbacka-Posten 2018-09-17
 • Året Runt nr 2/2017
 • Västgöta-Tidningar 2017-01-04
 • Varbergs-Posten 2016-11-30
 • Norra Halland 2016-11-11
 • Hallands Nyheter 2015-11-30
 • Lysekils-Posten 2015-11-11
 • Skövde Nyheter/Skaraborgs läns tidning 2014-10-22
 • Kungsbacka-Posten 2014-09-09
 • Varbergs-Posten 2013-11-27
 • Hallands Nyheter2013-12-16
Stäng meny