#61 Skapa fängslande karaktärer – intervju med Susanne Schemper

Avsnitt 61 handlar om att levandegöra de personer som befolkar våra berättelser. Vi får träffa Susanne Schemper som skrivit sju romaner i genren psykologisk spänning, bland annat Osynlig närvaro och Sandänglar.

I böcker med psykologisk spänning ligger framåtrörelsen, överraskningar och spänningen i hög grad i karaktärernas personligheter. Det kan vara deras mörka, dolda sidor som kommer fram, det kan handla om skuld, skam eller hämndbegär. För att detta ska fungera och bli fängslande för läsaren behöver så klart karaktärerna kännas som riktiga personer.

I dagens intervju berättar Susanne Schemper om hur hon jobbar med karaktärerna för att få dem trovärdiga, intressanta och sympativäckande – även när de gör helt oberäkneliga och inte helt trevliga saker.

Mer om Susanne Schemper hittar du bland annat här https://www.instagram.com/susanneschemper/

Kommentera

Stäng meny