Det där med nya mål, nystart och nyårslöften

Så här års är det mycket prat om målsättningar, nystart och nyårslöften. Jag får lite lust att säga som Nalle Puh: ”Vart skall jag gå? Kan det spela någon roll? Måste man gå åt något särdeles håll?”

Nej, man måste faktiskt inte veta helt säkert åt vilket håll man går. Fast jag gör upp planer och stakar ut riktlinjer ändå. Jag kan liksom inte låta bli. Det är ett av mina problem. Jag planerar för mycket och tror att jag hinner mycket mer än jag verkligen gör.

Nu har jag dragit i bromsen i ett försök att inte krocka med den där berömda väggen i alltför för hög fart. Jag försöker sortera, välja och prioritera.

Därför har jag inte avlagt några nyårslöften. Däremot tänker jag mig en riktning: Jag försöker gå i riktning mot att jobba mer som lektör och manusutvecklare. Jag vill gå från lärarjobbet, i alla fall med ena benet. Dessutom vill jag sitta still och skriva det där som jag bara har lust att skriva. Helst i en lugn och mysig miljö, med en kaffekopp och choklad. Annat godis går också bra, förresten.

Mina spridda målstolpar (som står lite här och där i rumtiden):

  1. Skriva klart mitt manus (har tappat räkningen på hur många gånger jag har haft detta som målsättning)
  2. Ge ut några noveller som e-bok
  3. Ta det lugnt
  4. Lektörsläsa och manusutveckla så många härliga texter som möjligt
  5. Delta i Författarateljén genom att hålla i temaveckor, en salong och vara handledare
  6. Göra skojiga saker med mina barn
  7. Göra en webkurs. Eller två.
  8. Resa någonstans där det är vackert och 25 grader varmt

Obs, alla dessa saker kommer inte att hända samtidigt och förmodligen under en rätt lång period. Läsare av den här bloggen har möjlighet att följa den spännande utvecklingen!

Författarateljén – en plats där ditt skrivande är i fokus

Hur tänker du när det gäller nystart och målsättningar? Har du planer och löften? Är du mer som Nalle Puh?

Du som tycker att skrivandet är en viktig del av ditt liv – eller att det har potential att bli det – och som skulle kunna tänka dig att styra stegen mot en virtuell plats där kreativitet och skrivlust frodas, dig vill jag tipsa om Författarateljén. Det är en skrivklubb på nätet där medlemmarna har en sluten facebook-grupp med diskussioner, frågestunder och övningar i olika temaveckor. Ann Ljungberg och lektörer från Litterära Konsulter ger inspiration, tips och gruppcoachning. Webinarier, skrivhelg och läsecirkel är andra inslag. Det finns möjlighet att specialisera sig i olika ”salonger” för olika genrer och du kan till och med få en egen lektör som din ”personliga tränare”. Du bestämmer själv på vilken nivå du vill delta. Det är insläpp hela januari. Läs mer här!

SmåLit

Ett annat håll att gå åt är Jönköping. Närmare bestämt den småländska litteraturfestivalen SmåLit. Den kommer att vara på stadsbiblioteket och länsmuseet i Jönköping den 3 februari och i Värnamo dagen efter. Själv kommer jag att delta i Jönköping med ett bokbord, samt ha ett seminarium tillsammans med några av kollegerna i Litterära Konsulter. Vi kommer att berätta mer om vad man kan ha en lektör till och det blir också möjlighet för snabbcoachning. Ta med dig en text du håller på att jobba med, 1-2 sidor, och få respons på direkten av en lektör!

Ha nu riktigt kul med ditt skrivande! Sätt upp några mål, staka ut en riktning – eller gör bara vad som faller dig in. Hoppas att vi ses i Jönköping!

/Anna-Carin

PS. Om du har missat att få brochyren ”10 tips för att skapa intressanta karaktärer” kan du lätt beställa den här.

Kommentera

Stäng meny