Två sätt att skapa skrivrutin i sommar!

Jag vet inte om du möjligen är lik mig. Jag är urdålig på att prioritera mitt eget skrivande, trots att det är skriva jag längtar efter hela tiden. Nu har jag nyligen avslutat ett stort arbete med att illustrera en barnbok (berättar mer om den en annan gång!) och borde därför rimligen ha tid för skrivande nu. Ändå behöver jag en knuff i baken. Annars går jag och hänger tvätt istället. För det tror jag alltid är viktigare på något skumt sätt.

Hur gör du för att få rutin i vardagslivet så att skrivandet får plats? Jag har skrivit om det här förr i bloggen, men nu behöver jag en nystart. För att klara detta har jag två metoder som jag ska satsa på från och med nu:

Trettio dagar i rad-metoden

Hela maj månad ska jag skriva varje dag. Hur lite det än är ska jag skriva något. När jag gjort det får jag sätta ett kryss i kalendern. Det här är en beprövad psykologisk metod  – att bryta kedjan av kryss blir svårare än att inte göra det som krysset betyder. Hittills har jag alltså skrivit lite tre dagar i rad. Jippee! (Igår blev det bara tre ord, men det är tre ord mer än jag skrev den 30 april.)

Gå en kurs-metoden

Nu har jag sådan tur att jag redan är inblandad som arrangör i en kurs som går tio veckor i sommar. I den kursen får deltagarna en lektion varje dag och kan skicka fem sidor text varje vecka till en lektör (mig, bland annat) och få personlig respons. Jag kommer alltså vara med och stötta andra skrivande personer under hela sommaren, men självklart tänker jag inte låta den här chansen gå förbi utan att jag också gör alla övningarna! Kursen är så flexibelt upplagd att övningarna kan användas direkt till mitt eget manus om jag vill. På det här sättet kommer mitt råmanus kommer vara klart i augusti! Jag tror jag får fira lite i förväg redan nu och unna mig ett skrivpass och choklad 🙂

Nyfiken på den här kursen? Den heter Sommarskolan 2019 och arrangeras av Ann Ljungberg och Litterära konsulter. Läs mer om den här.

Vilken plan har du för att få fart på ditt skrivande i sommar?

Kommentera

Stäng meny